Gemeente Hollands Kroon leert inwoners hoe ze meer zaken digitaal kunnen regelen tijdens workshop

Anna Paulowna

De gemeente Anna Paulowna geeft woensdag 15 juli een webinar, een workshop die plaatsvindt op het internet. Deelnemers kunnen zo zien wat er allemaal mogelijk is op digitaal gebied en vragen stellen over de dienstverlening.

Door het coronavirus is de fysieke dienstverlening van de gemeente lange tijd minimaal geweest. Vanwege de versoepelingen kan de gemeente inmiddels weer huisbezoeken inplannen, maar een heleboel zaken kunnen online geregeld worden.

Digitaal onderlegd

Uit een onderzoek van Hollands Kroon bleek dat de inwoners van de gemeente ’best wel’ digitaal onderlegd zijn, aldus de gemeente zelf. Toch misten mensen manieren om dorpsnieuws te verkrijgen en op de hoogte te blijven van wat de buren doen. Ook vroeg een groep deelnemers om een ’fysiek punt’ om terecht te kunnen bij de gemeente.

Via het webinar wil de gemeente uitleggen hoe inwoners online op de hoogte kunnen blijven en wat ze kunnen regelen via de website.

Aanmelden kan via www.hollandskroon.nl (onder Nieuws). Na het inschrijven krijgen deelnemers een link om mee in te loggen op woensdag 15 juli. De aanvang is half acht ’s avonds.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.