Premium

Eerst die vriezer. Die gaat elke week een paar graden kouder, anders scheurt het beton. ’De rest bouw je er omheen’: vleescentrale in Schagen wordt vernieuwd

De sloop van de oude centrale is in volle gang. Voor de bouwvak moet er met de bouw van het nieuwe pand begonnen worden.
© Foto Nick Maarsen
Schagen

No guts, no glory. Dat is het motto van Dick Wever, algemeen directeur van Gilles, vroeger bekend als G. van Dalen Vleescentrale in Schagen. Vorige week is de sloop van een deel van de oude centrale begonnen, en nog voor de bouwvak zal de wederopbouw gestart worden. Een behoorlijke investering.

Een beetje stress heeft hij wel, maar het is gezonde stress. Afgelopen week is de sloopkogel door een deel van de vleescentrale van Dick Wever (37) gegaan. Als alles volgens plan verloopt, is die sloop volgende week klaar. Nog voor de bouwvak moeten de heipalen erin. Het grootste verschil met de oude centrale, is zonder twijfel de extra ruimte. Wever: ,,Daar was echt behoefte aan, we zijn een beetje uit ons jasje gegroeid.” Maar er komen ook nieuwe vloeren, de opslagruimte krijgt een extra verdieping en er komt een grote nieuwe vriezer.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen