Opmerkelijk tafereel in het Westelijk Havengebied: drie reuzenkonijnen worden uitgezet in nieuwe woonomgeving [video]

Amsterdam

Een opmerkelijk tafereel maandagochtend in het Westelijk Havengebied. Vlakbij de Hempont worden in het landschap drie gigantische witte konijnen geplaatst. De kunstof beelden van de reuzekonijnen vergezellen het beeld van een zoenend stel en worden geplaatst om het industriele Havengebied en de snelfietsroute naar Zaanstad aantrekkelijker te maken.

Video: Michel van Bergen

De Berm Bunnies zijn bedacht door concept- en projectontwikkelaar Sandra Hueber en ruimtelijk vormgever Saske van der Eerden van het Hoofddorpse bureau Bright Up. Het creatieve duo heeft ook het beeld van het zoenende stel bedacht en ontworpen. Sandra: „Dat beeld hebben we twee jaar geleden daar neergezet en nu komen deze beelden erbij.”

Het blijkt nog een hele klus om de konijnen uit te zetten in hun nieuwe omgeving. De beelden zijn maar liefst 5,7 meter, 4,3 meter en 3 meter hoog. „Het is een hele leuke maar ook spannende dag. Ze gaan op diepladers vandaag over de weg en dan worden ze daar op hun plek getakeld”, aldus Sandra.

Lees ook: Zoenend stel krijgt er buren bij: reuzenkonijnen verhuizen naar Westelijk Havengebied Amsterdam

Amsterdam - Maandag 6 juli was het zover. Dan gaan de “Berm Bunnies” op transport van een loods in Hoofddorp naar hun eindbestemming en laten we ze vrij op de heerlijke groene middenberm van de Nieuwe Hemweg. Hier vormen zij een nieuwe eye-cather op de snelfietsroute van Amsterdam naar Zaanstad.
© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen