Four Elements Hotel Amsterdam is het eerste volledig energieneutrale hotel ter wereld [video]

Het Four Elements Hotel Amsterdam op IJburg.

Het Four Elements Hotel Amsterdam op IJburg.© Eigen foto

Van onze verslaggever
Amsterdam

Four Elements Hotel Amsterdam is het eerste volledig energieneutrale hotel ter wereld dat onlangs haar deuren heeft geopend.

Het hotel met 195 kamers op Amsterdam IJburg is ontworpen vanuit de filosofie om slimme principes uit de natuur in te zetten voor duurzame innovatie. Duurzaamheid en circulariteit zijn tot in de kleinste details doorgevoerd.

Van meubels tot vloeren, van linnen tot douchekoppen; alles is duurzaam, gereycled of upcycled. Medewerkers dragen circulaire jeans, de hotelfietsen zijn samengesteld uit gerecyclede onderdelen en de waterglazen zijn gemaakt van gebruikte wijnflessen.

In de hotelkamers staan koffiekopjes van restanten klei van basisscholen en op de bedden ligt eco bedlinnen.

De klimaatbeheersing van het gebouw is geïnspireerd op de natuurlijke ventilatie in termietenheuvels in de woestijn. De zonnepanelen op het dak en de buitengevels wekken ruim voldoende energie op om volledig zelfvoorzienend te zijn.

Vorig jaar werd het kosmopolitische hotel gelanceerd onder de naam Breeze, onlangs onderging het een volledige ’rebranding’ om bekend te worden als het eerste volledige energieneutrale hotel ter wereld.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.