Hoornse ondernemersvereniging zet gastheren en gastvrouwen in om bezoekers wegwijs te maken, en zo langer te laten verblijven in de binnenstad

Drukte in de Hoornse binnenstad.
© Foto Jaap van der Pijll
Hoorn

Om bezoekers van de Hoornse binnenstad op zaterdagen wegwijs te maken in de stad, zijn er sinds 27 juni vrijwillige gastheren en -vrouwen van de ondernemersvereniging OSH aanwezig. Hun hulp moet gasten stimuleren om langer te verblijven in Hoorn en nog eens terug te komen.

Om dit te bereiken, is volgens Ondernemers Stad Hoorn (OSH) belangrijk dat bezoekers en inwoners zich welkom en prettig voelen tijdens een bezoek aan de binnenstad. Daar moeten de gastheren en -vrouwen voor gaan zorgen.

Zij zijn voortaan iedere zaterdag aanwezig, van 10 tot 16 uur, en lopen in de binnenstad en het havengebied. Ze vallen op door hun speciale kleding, met daarop duidelijk de tekst gastheer of gastvrouw vermeld.

Praktische vragen beantwoorden

Het team heet bezoekers welkom, wijst de weg en geeft antwoord op praktische vragen over toiletvoorzieningen, fietsenstallingen, parkeergelegenheid en meer.

Vrijwilligers zijn inwoners van Hoorn, die zich in willen zetten voor een gastvrije stad. De OSH is nog op zoek naar extra mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@ikhouvanhoorn.nl.

Lees ook: Hoornse stadsgids Alette Dirkse dolblij met doorstart rondleidingen: ’Ik stop de mensen niet vol met jaartallen’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen