Verlenging uitstel gemeentelijke belastingen ondernemers Heemskerk vanwege coronacrisis

Heemskerk vanuit de lucht.
© Archieffoto
Heemskerk

Ondernemers en zzp’ers in Heemskerk kunnen tot 1 september uitstel krijgen voor het betalen van gemeentelijke belastingen.

In maart van dit jaar besloot het college van burgemeester en wethouders al om ondernemers en zelfstandigen tegemoet te komen in deze coronatijd. De heffing en inning van belasting werden aanvankelijk uitgesteld tot 1 juli om wat financiële ruimte te geven.

Heemskerkse ondernemers hebben de gelegenheid gekregen om hun heffingen later of gespreid te betalen. Tot 1 september verstuurt de gemeente ook geen nieuwe aanslagen. De vervaldatum van al verstuurde aanslagen verschuift ook naar die datum. Dat betekent dat heffingsrente en boetes niet gelden tot 1 september.

Heemskerk verstuurt dit jaar nog aanslagen voor rioolheffing grootwaterverbruik, toeristenbelasting 2019, precariobelasting 2019 en de BIZ Trompet. De mogelijkheid bestaat om in termijnen te betalen met een automatische incasso. Ondernemers moeten deze aanvragen. Automatische incasso’s moeten ook actief worden uitgesteld. Voor verzoeken of vragen: post@heemskerk.nl.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen