Premium

Nieuw HOV-busstation en carpoolplaats achter bomenrij langs Stichtseweg in Bijvanck komen eraan; Wijk krijgt een groene entree

De sloot langs de Stichtseweg die wordt omgelegd voor het nieuwe HOV-busstation.
© Foto Studio Kastermans
Blaricum

Hoewel het nog ruim twee jaar duurt voordat de HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum van start gaat, is voor Blaricum nu ook de tijd van rekenen en tekenen in een laatste stadium beland. Zo worden de puntjes op de ’i’ gezet voor een nieuw HOV-busstation met aangrenzende carpoolplaats langs de Stichtseweg en stemde de gemeenteraad vorige week in met de toekomstige functie van de bestaande carpoolplaats.

Op de HOV-verbinding gaan vanaf het najaar 2022 in hoge frequentie bussen rijden tussen Huizen en Hilversum, een ritje van straks 21 minuten. Ook ontstaan er betere aanlsuitingen op het R-Net, het netwerk van snelle busverbindignen naar de rest van de Randstad (lees Utrecht, Amsterdam, Schiphol en Almere). Daarmee moet de HOV-bus een geduchte concurrent voor de auto worden. In het HOV-project werkt de provincie Noord-Holland samen met de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht