Open Tafel Medemblik gaat na vier maanden weer van start met behulp van mondkapjes, kuchschermen en een gloednieuwe serveerkar

De eerste gang wordt opgediend: soep van de dag.
© Foto Marcel Rob
Medemblik

Na vier maanden stil gelegen te hebben, gaat Open Tafel Medemblik weer van start. En dat is te danken aan het Rode Kruis en de Rotary, die mondkapjes, handgel, kuchschermen en een gloednieuwe serveerkar doneerden. „Zonder deze spullen, hadden we niet kunnen beginnen”, aldus coördinator Marijke Langendijk.

De organisatie achter Open Tafel serveert doordeweeks warme lunches in Omringlocatie Valbrug. Deze maaltijden zijn bedoeld voor bewoners van Valbrug, maar ook voor ouderen die in de stad wonen maar niet meer zo goed voor zichzelf kunnen koken. „Bovendien werkt het goed tegen de vereenzaming van ouderen”, aldus Langendijk.

Aardappelen, groente, vlees

Het geserveerde eten wordt bereid in Sweelinckhof in Wognum. Tegen een prijs van 9,80 euro genieten de gasten van een driegangenmenu: soep, ’groenten, aardappelen en vlees’ en een dessert. Slechts vierentwintig plekken zijn er te vergeven, vanwege de coronamaatregelen. Dat zijn drie eters per tafel, waar dat er voorheen vijf waren. „We hebben momenteel een wachtlijst. Wie daarop wilt, neemt contact op met Els Beers (0641559032).”

De nieuwe serveerkar is maandag om 12 uur in ontvangst genomen, waarna direct een lunch is geserveerd. Langendijk: „We starten gefaseerd. Eerst mogen de bewoners van Valbrug en Sint Maartenshof weer komen en daarna pas weer ’de buitenpoorters’, doelend op het publiek dat buiten de zorginstelling Valbrug woont.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen