Premium

Na ernstig ongeluk met kokend frituurvet krabbelt hovenier Dariush van Gooische Bomen overeind. Trots op zijn Engelse tuin in Bussumse villawijk

Hovenier Dariush Ravani groeide op in de bossen van Lage Vuursche. Jaïra Mees (zittend op het terras) houdt van Engelse tuinen.
© Foto’s: Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Bussum | Hilversum

Vakantie vieren we deze zomer masaal in de eigen achtertuin. In de zomerserie ’Trots op mijn tuin’ neemt een hovenier uit het Gooi, de Vechtstreek en Eemland ons mee naar een tuin die met veel liefde is aangelegd. Vandaag Dariush Ravani van Gooische Bomen in Hilversum.

Voordat hij naar huis gaat pakt hij nog even de tuinslang. Het is al dagen warm en het nieuwe gras snakt naar water, ziet hij. ,,Eigenlijk moeten de eigenaren van de tuin het gras nu verzorgen maar ik kan het niet laten”, lacht hovenier Dariush Ravani (34). ,,Ik ben al drie keer komen sproeien. Ik geniet van deze tuin alsof het mijn eigen tuin is.” Tevreden kijkt hij rond in de voortuin van de familie Mees in Bussum. Hij trekt wat onkruid uit de borders die zijn omzoomd met stroken roestkleurig cortenstaal. ,,Nu zie je nog aarde maar volgend jaar gaat de boel hard exploderen en is alles bedekt met een mix van bloemen. Dan ligt er wel wat werk te wachten, maar dat vinden de eigenaren niet erg. Zij tuiniert juist heel graag, daar is de tuin op ontworpen.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht