Gesprek over intocht Sinterklaas in Heerhugowaard op laatste moment uitgesteld

Sinterklaas in Heerhugowaard.
© jjfoto.nl / Jan Jong
Heerhugowaard

Een gesprek tussen het Sinterklaas intochtcomité en de organisatie Heerhugowaard kan het! (tegenstanders van Zwarte Piet) is uitgesteld. Volgens de gemeente bleek kort voor het gesprek dat er sprake was van een misverstand over de opzet van het gesprek.

De bedoeling was, op voorstel van de burgemeester, om een gesprek ‘tussen Heerhugowaarders’ te voeren over de Sinterklaasintocht in Heerhugowaard.

Volgens de gemeente stelt Heerhugowaard kan het! nu voor om ook mensen van buiten Heerhugowaard bij het gesprek te betrekken, waardoor de insteek van het gesprek wijzigt. Burgemeester Blase gaat nu eerst na of met deze gewijzigde opzet een gesprek tussen beide groeperingen alsnog zinvol kan zijn.

Het college van Heerhugowaard laat weten dat het steeds heeft aangestuurd op een dialoog tussen beiden en was verheugd dat dit gesprek nu doorgang leek te vinden. Blase: ,,Mijn natuurlijke reactie is dat als mensen zich bij een volksfeest buitengesloten voelen, ik dat serieus wil nemen en dat we daarover met elkaar in gesprek gaan. Het is daarom jammer als de insteek van het gesprek nu gewijzigd wordt. Ik ben en blijf van mening dat bij een verschil van mening het beste een redelijk en open gesprek gevoerd kan worden. Volgens mij past dat ook goed bij Heerhugowaard.”

Ton van der Kroef van het Sinterklaas intochtcomité laat weten dat het besluit over het niet doorgaan van het gesprek door de gemeente is genomen. ,,Wij staan altijd open voor een gesprek, zolang de insteek hetzelfde blijft als was afgesproken.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen