De Alliantie start nog dit jaar met bouw 64 sociale huurappartementen in nieuwe Hilversumse wijk Anna’s Hoeve

Op de hoek van de Joop Stokkermansstraat en de Minckelersstraat komen 64 sociale huurappartementen.
Hilversum

De Alliantie laat een gebouw met 64 sociale huurappartementen neerzetten in de nieuwe woonwijk Anna’s Hoeve aan de oostkant van Hilversum. De bouw moet in het vierde kwartaal van dit jaar van start gaan.

De corporatie heeft van de gemeente een vergunning gekregen voor het appartementengebouw, dat verrijst op bouwveld 4.3/4.4, op de hoek van de Joop Stokkermansstraat en de Minckelersstraat. De omgevingsvergunning voor het door architectenbureau Moost ontworpen appartementengebouw is afgegeven. De bouw is in handen van de Volendamse aannemer HSB. Het gaat om twee-, drie- en vierkamerappartementen in de sociale huur.

Uitwerken

Onlangs verkocht de gemeente bouwveld 2.3a aan Dudok Wonen. De corporatie wil op dit stuk grond in het noordelijk deel van de nieuwe wijk (tegen het park aan) nog eens 65 sociale huurappartementen laten bouwen. Dudok Wonen is bezig met het uitwerken van het plan. Naar verwachting start de bouw begin volgend jaar en is de oplevering in 2022.

Bezwaren

Zoals bekend hebben omwonenden bezwaren ingediend tegen de gemeentelijke vergunning voor een derde bouwplan. Dit project van ontwikkelaar BPD - Anna’s Hof genaamd - bestaat uit 44 koopappartementen op bouwveld 5.2.

BAM Wonen is ondertussen, half april, gestart met de bouw van 24 woningen in de tweede fase van het project Bergh & Boszicht. De casco’s van een deel van de woningen staan er al.

Helemaal gereed is het appartementengebouw Hart van Anna, op de hoek van de Minckelersstraat en de Harry Banninkstraat. De eerste bewoners hebben begin maart de sleutel van hun huurappartement gekregen.

Verder heeft aannemer Hendriksen in opdracht van de gemeente een aantal straten aan de zuidkant van de Minckelersstraat aangelegd. Zo is de Pi Schefferstraat voor een groot deel bestraat en zijn de parkeerplaatsen aangelegd. Ook de Annie M.G. Schmidtstraat en de Tom Mandersstraat zijn bestraat. Een deel van het groen (bomen en struiken) is geplant, de rest volgt in het najaar.

Laadpaal

Op de Pi Schefferstraat is de derde openbare laadpaal voor elektrische auto’s van de wijk geplaatst. Op alle wijkontsluitingswegen komt een laadpaal voor twee auto’s te staan. De andere laadpalen staan in de Rogier van Otterloostraat en de Harry Banninkstraat.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht