Muzikant Wouter Hakhoff uit Hoorn is op Hart van Troost-boot in Amsterdam onderdeel van bijzonder eerbetoon: ’Heel indrukwekkend’ [video]

Hoorn

’Een ontzettende eer’, noemt Wouter Hakhoff het. De trompettist uit Hoorn mocht zaterdag het muzikale startsein geven van een bijzonder eerbetoon aan alle mensen die tijdens de coronacrisis zijn overleden.

Een week lang vaart er dagelijks een groot rood hart door de grachten van Amsterdam. Op de boot liggen honderden bloemen met een persoonlijke boodschap van mensen die de afgelopen maanden iemand verloren hebben.

Nadat burgemeester Femke Halsema een toespraak had gehouden en ook een aantal nabestaanden aan het woord waren geweest, mocht Wouter Hakhoff (52) plaatsnemen op de ’Hart van Troost-boot’.

(Tekst loopt door onder de foto)

Wouter Hakhoff op de Hart van Troost-boot die deze week door Amsterdam vaart.
© Foto ANP/Evert Elzinga

Vanaf het varende monument speelde hij op zijn bugel ongeveer een kwartier lang een geïmproviseerd nummer op de melodie van het nummer ’Sorry’ van Kyteman.

Speciale sfeer

,,Heel bijzonder”, blikt Hakhoff terug. ,,Een ontzettende eer dat ze me daarvoor gevraagd hebben. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat ik weer optrad. De laatste keer was vier maanden geleden. Ook in Amsterdam, maar dan in een vol Paradiso. Dan was dit wel even anders. Een soort privéconcert met een heel speciale sfeer. Erg indrukwekkend.”

De directeur van muziekschool Gerard Boedijn speelt vaker op herdenkingen. ,,Dat is altijd bijzonder, maar dit ging nog dieper. Het was niet alleen een eerbetoon aan de nabestaanden van mensen die overleden zijn, maar het deed ook

stilstaan bij een periode die heel veel impact heeft. Ook op ons in de kunst- en cultuursector. Dat speelde allemaal door mijn hoofd toen ik daar stond.”

Het filmpje van het optreden van Hakhoff is gemaakt door Vera Kurpershoek van productiebedrijf Liebe Leute.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen