West-Friese kinderen uit gezinnen met een kleine beurs hoeven zich deze zomervakantie niet te vervelen: Team Sportservice deelt ’beweegtasjes’ uit

In het tasje zit onder meer sport- en spelmateriaal, een boek met beweeg- en knutselideeën en vouchers.
© Foto Sportservice
Nibbixwoud

Nog tot en met morgen kunnen gezinnen met een kleine beurs uit Drechterland, Opmeer, Stede Broec, Enkhuizen en Medemblik zich aanmelden voor een ’zomer beweegtasje’ voor hun kinderen.

De tasjes, met daarin onder meer sport- en spelmateriaal, een boek met beweeg- en knutselideeën en vouchers, worden uitgedeeld door Team Sportservice West-Friesland. Ze zijn bedoeld voor kinderen waarvoor het niet vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan, spelletjes te spelen op de nieuwste Playstation of lid te zijn van een (sport)vereniging. ,,Een zomervakantie van zes weken kan behoorlijk lang zijn”, zegt Sabine van Lochem namens Sportservice. ,,Zeker nu in deze bijzondere coronaperiode meer gezinnen niet op vakantie gaan en thuis blijven. En voor heel veel gezinnen is op vakantie gaan helemaal niet vanzelfsprekend. Met de tasjes reiken we materiaal en ideeën aan om met plezier te kunnen bewegen én ontspannen.”

Er zijn tasjes beschikbaar voor in totaal vierhonderd kinderen uit gezinnen die op bijstandsniveau leven. Zestig procent hiervan is inmiddels vergeven. De tasjes kunnen op donderdag 9 juli op verschillende locaties worden opgehaald.

Klik hier om je aan te melden

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen