Wethouder Mary van Gent (Hollands Kroon) zwemt 450 meter in buitenwater voor het goede doel en zegt deelname toe aan Swim to Fight Cancer in 2021

Wethouder Mary van Gent zwom in het Oude Veer voor de actie Swim to fight Cancer.
© Foto Marc Moussault
Anna Paulowna

In de striemende regen en harde wind legde wethouder Mary van Gent van de gemeente Hollands Kroon zaterdagochtend zo’n 450 zwemmende meters af in ’t Oude Veer.

Na de afgelasting van Swim to Fight Cancer in Anna Paulowna vanwege het coronavirus, besloten burgemeester en wethouders van 22 plaatsen in het land alsnog te water te gaan voor een symbolische actie. Hiermee proberen zij geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Onder hen dus wethouder Mary van Gent,die samen met enkele vrijwilligers van het evenement en een collega van het gemeentehuis symbolisch een paar honderd meter zwom in ’t Oude Veer. Gehuld in swimsuit ging Van Gent de strijd aan met de elementen. Het beviel blijkbaar, want na een korte periode uit het water ging ze nog even terug.

(Tekst gaat verder onder de foto)

© Foto Marc Moussault

,,En ze zegde meteen haar deelname toe aan Swim to Fight Cancer in 2021’’, vertelt Yvonne Hoebe namens het Polderse evenement. ,,De ’Swim’ is dit jaar letterlijk in het water gevallen. Op sommige fronten is dat maar beter ook. Je durft in deze tijd ook geen sponsoren te benaderen voor een bijdrage. Sommige hebben het geld hard nodig. Deze actie van de wethouder waarderen we enorm. Zo is er toch aandacht voor het evenement en het goede doel. Naar mijn weten hebben de 22 plaatsen bij elkaar inmiddels zestigduizend euro opgehaald.’’

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.