De burgemeester wilde het lintje niet opspelden in coronatijd, dus riddert zoon Luuk vader Martin Luten tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Martin Luten ontvangt een lintje van burgemeester Hamming van Zaanstad.
© Foto Erik Rietman
Krommenie

Het lintje wilde burgemeester Hamming van Zaanstad niet opspelden. Dat kan nou eenmaal niet in coronatijd. Dus deed zoon Luuk het maar in bijzijn van de rest van de familie. Zij eerden hun vader Martin Luten voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid bij Buurt- en Speeltuinvereniging Blok in Krommenie.

Het coronaprotocol gold echter alleen voor de drempel van de woning van Luten aan de Snuiverstraat. Een paar meter verder dromde een flinke groep bewonderaars van de voorzitter van Blok onder een partytent samen om te schuilen tegen de miezerige regen. Als die grote opkomst een graadmeter is voor de verdiensten van Luten zal het lintje dik- en dikverdiend zijn geweest.

Burgemeester Hamming somde voor de belangstellenden nog even wat verdiensten op: voorzitter jeugdbestuur, (nog altijd) voorzitter van de vereniging, actief voor clubblad en het onderhoud van het clubgebouw en het keuren van de speeltuin. Pièce de résistance in zijn oeuvre: dat Luten er in 2015 in slaagde de Landmacht te rekruteren om om de speeltuin te renoveren. ,,Deze onderscheiding is meer dan verdiend’’, vond de burgemeester.

En Luten? Het kersverse Lid in de Orde van Oranje Nassau zorgde snel voor een grote pot met koffie, waar het gezelschap zich even aan kon opwarmen.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen