Uitgeesters wachtten maandenlang op het lintje zelf

De decorandi Arie Deijle (geruit jasje), Wim Weber (naast hem) en Antoon Starrreveld (2e rechts).
© Foto Marianne Jonker
Uitgeest

Arie Deijle, Antoon Starreveld en Wim Weber kregen vrijdagochtend in ’hun’ gemeentehuis van Uitgeest eindelijk datgene uitgereikt dat ieder op 24 april al was toegekend: een koninklijke onderscheiding.

Destijds bevond de coronacrisis zich op een hoogtepunt en werd de plechtigheid uitgesteld. Nu kon burgemeester Gerrit Goedhart hen ontvangen in de hal van het gemeentehuis, maar het bleef bij uitreiken. Opspelden mag nog steeds niet wegens de anderhalvemetermaatregel. Bovendien mochten er per decorandus alleen de partner en vijf genodigden bij zijn.

Deijle is lid in de Orde van Oranje-Nassau ’vanwege zijn jarenlange inzet voor het dorp’. Denk aan begrafenis- en crematievereniging Barbara, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, Kennemer Wonen en Brandwondenstichting. Bovendien is hij mantelzorger. Naast ’Barbara’ bijstaan, was Starreveld de afgelopen 40 jaar politiereservist en hulp bij FC Uitgeest. Ook Wim Weber is ’supervrijwilliger’, onder meer bij de lokale omroepen in Uitgeest en Heemskerk.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen