Premium

’Het gaat om die moeder van een leerling die bij de bakker of slager vertelt hoe goed het gaat’; Wormerveerder Jan Adels hielp De Triade in Edam van bedenkelijke reputatie af en wordt nu rector van prestigieuze Gooise school

Jan Adels: ,,Er zijn leerlingen van school gestuurd, wat best moeilijke beslissingen zijn geweest.’’
© Foto Wim Egas
Edam/Wormerveer

Het contrast kan bijna niet groter. Jan Adels neemt na zes jaar afscheid als schooldirecteur van De Triade in Edam en wordt vanaf 1 augustus rector op het Willem de Zwijger College in Bussum. Hij verruilt daarmee een vmbo-school, die de afgelopen jaren een negatief imago heeft moeten afschudden, voor een prestigieuze scholengemeenschap met havo, atheneum en gymnasium, waar de ’Gooise elite’ al honderd jaar wordt opgeleid. ,,Ja, het is totaal anders dan hier’’, erkent de 53-jarige inwoner van Wormerveer.

Adels vond het tijd voor een nieuwe stap. De opdracht die hij in 2014 in Edam kreeg voorgelegd, is voltooid en het moment is nu gekomen om een nieuw avontuur aan te gaan, in principe ook weer voor een langere periode. Orde op zaken stellen en scholen duidelijker profileren, dat is zo’n beetje het kunstje dat Adels graag wil flikken.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen