Premium

Zes jaar geëist voor poging tot doodslag en beroving aan de Vaartweg in Hilversum; verdachte houdt vol dat hij tijdens het misdrijf weg was om een broodje te kopen

Hilversum

De officier van justitie heeft 6 jaar celstraf geëist tegen de 59-jarige Kanaan I. uit Hilversum. De verdachte zou volgens het openbaar ministerie betrokken zijn geweest bij de gewelddadige diefstal in vereniging en poging doodslag op 1 maart vorig jaar in een woning aan de Vaartweg in Hilversum. Tegen een 44-jarige medeverdachte uit Utrecht is in mei 8 jaar celstraf geëist.

Verdachte I. zou volgens de verdenking van het OM het Duitse slachtoffer in de woning aan de Vaartweg samen met twee andere verdachten, waarvan een nog onbekend, met geweld hebben beroofd. Daarbij zou de verdachte het slachtoffer hebben vastgehouden en zouden de twee andere mannen het slachtoffer hebben geschopt, geslagen en gestoken met een mes. Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk in zijn buik verwond en moest met spoed in het ziekenhuis worden geopereerd.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht