Bussumer Ivar van Dinteren volgt Ron Jans naar FC Twente: ’We hebben een goede band opgebouwd in Amerika’

Ivar van Dinteren op het trainingsveld van FC Cincinnati: ,,Wanneer je gevraagd wordt door FC Twente, twijfel je niet en sluit je je daar graag bij aan.’’
© Eigen foto
Enschede

Ivar van Dinteren (41) wordt assistent van Ron Jans bij FC Twente. De 41-jarige Bussumer tekende vrijdag een contract voor een seizoen bij de Enschedeërs.

Van Dinteren werkt tot voor kort al met Jans samen bij FC Cincinnati. Die stapte half februari echter op bij de club uit de Amerikaanse Major League Soccer, nadat hij in opspraak was geraakt. Jans zou in de kleedkamer - in het bijzijn van zijn spelers - meegezongen hebben met een rapnummer en daarbij het woord ’nigger’ in de mond hebben genomen. Het voorval leidde tot flink wat ophef en werd breed uitgemeten in de Amerikaanse media, waarna de positie van de oud-trainer van onder meer FC Groningen, SC Heerenveen en PEC Zwolle onhoudbaar werd. Van Dinteren bleef aanvankelijk aan bij de club en leidde als interim-trainer zelfs even de trainingen, maar na het aanstellen van Jaap Stam (die zijn eigen staf samenstelde) als Jans’ opvolger moest hij alsnog het veld ruimen. ,,Het afgelopen seizoen heb ik prettig samengewerkt met Ron in Amerika en hebben we een goede band opgebouwd’’, laat Van Dinteren op de website van de eredivisionist optekenen. ,,Wanneer je gevraagd wordt door FC Twente, twijfel je niet en sluit je je daar graag bij aan. Als trainer heb ik in de jeugd gewerkt, bij de amateurs, bij beloftenteams en was ik assistent-trainer in de eerste divisie. Deze overgang naar FC Twente zie ik als een mooie volgende stap. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en maandag weer op het veld te staan.”

Technisch directeur Jan Streuer: ,,Met de toevoeging van Ivar hebben we de posities binnen de technische staf ingevuld voordat de eerste training maandag begint. Nadat we eerder Andries Ulderink als assistent-trainer en Nick Segers als performance coach hebben vastgelegd maakt Van Dinteren de trainersstaf compleet. Een staf die complementair is aan elkaar.”

Van Dinteren kwam als speler uit voor FC Utrecht, FC Groningen, RKC Waalwijk, Helmond Sport, PEC Zwolle, Telstar en het Amerikaanse Dayton Dutch Lions FC. Na zijn actieve carrière ging hij als trainer aan de slag bij Dayton. Vervolgens was hij werkzaam in de jeugd van PEC Zwolle en als hoofdtrainer bij het Bussumse SDO, waarmee hij grote successen vierde. In 2017 maakte hij overstap naar Almere City FC, waar hij tot medio 2019 het in de de derde divisie uitkomende beloftenelftal onder zijn hoede had en assistent-trainer bij de hoofdmacht was.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen