Heerhugowaardse Tess Wester genomineerd voor titel beste handbalster ter wereld

© AFP
HEERHUGOWAARD

De Heerhugowaardse handbalster Tess Wester maakt kans om te worden verkozen tot de beste speelster ter wereld. Ook haar ploeggenoten Estavana Polman en Lois Abbingh zijn genonimeerd voor de mondiale titel.

De drie internationals van Oranje behoren tot de vijf genomineerden. Polman, Abbingh en Wester veroverden eind vorig jaar met de nationale ploeg de wereldtitel.

De Nederlandse vrouwen hebben concurrentie van de Noorse Stine Bredal Oftedal, die vorig jaar met haar Hongaarse club Györi de Champions League won, en van Anna Vijachireva. De Russin is teamgenote van Abbingh bij Rostov-Don. Abbingh werd met 71 doelpunten de topscorer van het WK in Japan. Met haar laatste doelpunt, uit een strafworp, besliste ze de WK-finale tegen Spanje: 30-29.

Emmanuel Mayonnade, de Franse bondscoach van Oranje, behoort tot de vijf kandidaten voor de prijs voor de beste vrouwencoach ter wereld in 2019. De nominaties zijn gedaan door een panel van achttien handbalexperts, de fans kunnen nu kiezen. Op 18 juli worden de winnaars van de verschillende categorieën bekend. Nog nooit werd een Nederlandse handbalster gekozen tot de beste ter wereld.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen