Velsenaar die wordt verdacht van hasjhandel en andere misdrijven weer voor de rechter

Haarlem

De 23-jarige Velsenaar Musa N., die van betrokkenheid bij drugshandel en uiteenlopende andere misdrijven wordt verdacht, komt binnenkort weer in de beklaagdenbank te zitten.

N. moet dinsdag voor de rechtbank in Haarlem verschijnen, maar de rechters kunnen de beschuldigingen tegen hem naar alle waarschijnlijkheid nog niet diepgaand behandelen.

De Velsenaar heeft zich volgens het openbaar ministerie tussen juli 2018 en januari 2020 met anderen beziggehouden met de verkoop van hasj. In diezelfde periode waste hij ten minste pakweg 62.000 euro ’fout’ geld wit, stelt het OM.

Brandstichting

N. wordt ook verdacht van betrokkenheid bij brandstichting - op 31 juli vorig jaar - in een woning in Beverwijk. Zo’n zes maanden daarvoor zou hij hebben ingebroken. Met sleutels die hij bij deze woninginbraak bemachtigde, nam de Velsenaar volgens het OM een auto weg. Daarnaast verdenkt de officier van justitie hem van bezit van kinderporno en verboden wapenbezit.

Bij een inleidende zitting over de zaak, afgelopen april, probeerde N.’s advocaat de Velsenaar in afwachting van zijn berechting op vrije voeten te krijgen. Maar de rechtbank wees zijn verzoek om N. voorlopig vrij te laten af.

Al liet de verdachte destijds weten dat hij het niet gemakkelijk had in de gevangenis en ook angstig was. Waarom hij bang was, is onduidelijk.

Meer nieuws uit IJmond