Hilversumse politiek gaat na de vakantie weer fysiek vergaderen, maar niet altijd in het raadhuis

Op deze wijze is de anderhalve meter afstand gewaarborgd.
© gemeente Hilversum
Hilversum

De Hilversumse politici kunnen zich na het zomerreces (19 augustus) weer melden op het raadhuis voor vergaderingen. De raadszaal is coronaproof gemaakt, waardoor vergaderen niet meer via Zoom zal gebeuren, maar fysiek. De afgelopen maanden gebeurde dat alleen bij het gesprek over het Sleutelgebied.

Het vergaderen in de raadszaal gebeurt overigens alleen bij commissievergaderingen. Dan kunnen de verschillende woordvoerders van partijen op anderhalve meter van elkaar zitten. Bij raadsvergaderingen komen alle leden van de fracties en is de opkomst te groot. Daarom wordt er door de griffie gezocht naar een alternatieve locatie.

Voor publiek is echter geen plek. Zij kunnen - net zoals tijdens de coronaperiode - alle vergaderingen digitaal volgen. Insprekers zijn welkom, maar zij worden ontvangen in een aparte ruimte en mogen alleen wanneer ze aan het woord komen de raadszaal in.

De afgelopen maanden vergaderde de Hilversumse politiek digitaal via de app Zoom. Dit ging in eerste instantie niet van een leien dakje. Het duurde even voordat de raadsleden het digitale vergaderen onder de knie hadden. De eerste vergaderingen kwam het bijvoorbeeld meermaals voor dat mensen ’wegvielen’ uit het gesprek of dat zij vergaten om de microfoon aan te zetten wanneer zij aan het woord waren.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht