Juf Wil: leerzame schoolreisjes en een luisterend oor voor collega’s op De Wegwijzer in Enkhuizen

Wil Visser met haar laatste kleutergroep op De Wegwijzer in Enkhuizen.
Enkhuizen

Vlak voor haar 65e verjaardag doet kleuterjuf Wil Visser vrijdagmiddag voor de laatste keer de schooldeur achter zich dicht op De Wegwijzer in Enkhuizen.

In 1975 begonnen op toenmalige kleuterschool De Weid, ging Wil Visser na een onderbreking van tien jaar in 1992 als invaljuf aan de slag op de Montessorischool in Enkhuizen.

,,Ze heeft een hart voor kinderen”, weet oud-directeur Wim Hoogervorst. Honderden heeft ze er langs zien komen. ,,Eerst als kleuterjuf, later ook in de midden- en bovenbouw en uiteindelijk weer in de kleuterklas. Op school bracht zij warmte, collegialiteit en voor velen een luisterend oor.” De laatste jaren stond Wil niet alleen voor de klas, maar nam zij ook het voortouw bij creatieve activiteiten.

Theaters

,,Bezoeken van kunstenaars, naar de bibliotheek en theaters, leerzame schoolreisjes en lekker op school aan de slag met expressie en creativiteit”, noemt Hoogervorst als voorbeelden. ,,Voor Wil zijn dit aspecten van het onderwijs die onlosmakelijk horen bij het breed ontwikkelen van kinderen. We zullen haar erg gaan missen, maar we weten dat we haar altijd kunnen bellen als het nodig is.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen