Jonge helden ontvangen koninklijke onderscheiding in Hoornse Oosterkerk

Burgemeester Nieuwenburg is trots op de Hoornse helden: v.l.n.r. Marah van Andel, Sander Eppinga, Julia Hand, het trio Shiobian Beerepoot, Eline de Hart en Feline Zwaan, Sami Erman en Cindy Klaver.
© Foto Barend Hoekstra
Hoorn

Acht jonge inwoners van de gemeente Hoorn hebben donderdag een jeugdlintje in ontvangst mogen nemen van burgemeester Jan Nieuwenburg. De uitreiking vond plaats in de Oosterkerk.

Dat ze een lintje zouden krijgen, wisten de jonge helden al. Dat werd op vrijdag 24 april bekendgemaakt, tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Toen was het echter nog niet mogelijk om de onderscheiding fysiek te ontvangen, vanwege de coronamaatregelen.

De lintjes gaan dit jaar naar Feline Zwaan, Shiobian Beerepoot en Eline de Hart, voor hun geldinzameling voor de kinderafdeling van het Dijklander Ziekenhuis; Cindy Klaver, omdat zij iemand uit een brandende woning heeft gered; Julia Hand, voor vijf jaar vrijwilligerswerk bij de Kinderkledingbank Hoorn; Marah van Andel, jonge denker des vaderlands; Sami Erman - hij redde zijn broer, zusje en moeder toen er brand uitbrak in hun huis - en tot slot: Sander Eppinga, omdat hij vrijwilligerswerk doet als voetbalscheidsrechter, als EHBO’er en bij Leekerweide.

De onderscheiden volwassenen krijgen vrijdag hun lintjes.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen