Burgemeester De Zwart bezoekt jubilerend bruidspaar in de Blaricumse Bijvanck

Burgemeester De Zwart kijkt of de trouwfoto van het echtpaar Brundel nog een beetje lijkt.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Blaricum

Burgemeester Joan de Zwart van Blaricum bracht deze week een bezoek aan het echtpaar Brundel-De Hiep dat zestig jaar getrouwd is. Na maanden van afstand houden bij soortgelijke jubilea, kon de eerste burger nu eindelijk weer eens ’gewoon’ op de koffie bij het stel om haar felicitaties over te brengen.

Marian de Hiep en Roel Brundel leerden elkaar kennen tijdens een feestje van een vriendin in januari 1955. De eerste tijd trok het stel er vaak op uit: naar Artis, de bioscoop, dansavonden in De Karseboom en Danscentrum van Bommel. Ook volgden zij een EHBO-cursus en hun eerste vakantie samen voerde hen naar Maastricht.

De verloving vond plaats op tweede kerstdag 1956. Het paar gaf elkaar het jawoord op 29 juni 1960, in de Clemenskerk en het raadhuis van Hilversum.

Na de geboorte van een zoon werd hun woonruimte aan de Peerlkamplaan in Hilversum te klein. Ze verhuisden in 1962 naar een vierkamerflat op de Lopes Diaslaan. Na de geboorte van een dochter en nog een zoon werd het ook daar te klein. Het gezin ging op zoek een eengezinswoning met drie slaapkamers, een grote zolder, tuin en schuur. In 1975 viel de keus op Blaricum, in de in aanbouw zijnde nieuwe wijk Bijvanck. Inmiddels woont het paar daar al 45 jaar met veel plezier.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht