Uitgezwaaid met ’Wethouder Lankreijer Wals’

Lankreijer (links) luistert naar de afscheidsspeech van burgemeester Van Benthem.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Eemnes

Met een heuse ’Wethouder Lankreijer Wals’ nam Eemnes donderdagmiddag officieel afscheid van Sven Lankreijer (PvdA) als wethouder. Feitelijk oefent hij die functie al niet meer uit sinds maandagavond 23 maart. Door de coronamaatregelen moest het feestelijk uitzwaaien echter even wachten.

Achtereenvolgens burgemeester Roland van Benthem, PvdA-fractieleider Marcus van den Brink en dorpsdichter (en partijgenoot) Leon Lutterman zwaaiden Lankreijer lof toe. Dat gebeurde in het Huis van Eemnes. Aan de totstandkoming daarvan heeft Lankreijer heel wat energie en enthousiasme gespendeerd.

Lutterman had zijn ode het liefst muzikaal omlijst en de tekst gezongen, maar zingen voor publiek werd nog iets te riskant geacht, dus declameerde hij de strofes. Een rij verdiensten van Lankreijer liep hij na, om daar telkens op te laten volgen: maar ’hij werd door mijn voorganger (Gerard Wortel, red.) nauwelijks genoemd’. Lutterman zette dat nadrukkelijk recht.

Best bijzonder is wat burgemeester Van Benthem vertelde: de jongeren van Impuls, het jeugdhonk bij het Huis van Eemnes, hebben uit eigen zak geld bij elkaar gelegd voor een afscheidscadeau voor Lankreijer. Dankzij hem krijgt Impuls een flinke opknapbeurt.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht