Man die basisschool ’t Palet in Grootebroek binnenreed wordt verdacht van poging doodslag

De vernielde voordeur van basisschool ’t Palet in Grootebroek.
© foto mediahuis
Grootebroek

De 55-jarige vader uit Grootebroek, die woensdagavond tijdens het eindfeest van groep 8 basisschool ’t Palet in Grootebroek binnenreed met zijn auto, wordt verdacht van poging tot doodslag.

De man, die een conflict had met de school en zelf een kind heeft op ’t Palet, hangt een aanklacht wegens diverse ernstige geweldsmisdrijven boven het hoofd, laat politiewoordvoerder Erwin Sintenie weten. De man wordt verdacht van poging tot doodslag, van poging tot het aanbrengen van lichamelijk letsel en vernieling van een gebouw.

Eindfeest

De woedende Grootebroeker reed woensdagavond rond 21 uur met zijn auto vanaf de parkeerplaats door het hek rondom het schoolplein, waarop hij op het schoolplein draaide en de voordeur ramde. Hij reed met zijn auto door de gang, langs de deur van het gymlokaal waar op dat moment een eindfeest van groep 8 aan de gang was. De auto stopte voor de deuren van de aula.

Lees ook: Grootebroek in shock nadat auto basisschool ’t Palet binnenrijdt: ’Wat had er niet kunnen gebeuren?’

De zaal werd onmiddellijk ontruimd. Er vielen geen slachtoffers omdat iedereen in de gymzaal zat. De man werd door twee omstanders overmeesterd terwijl de politie werd gebeld.

Hij wordt vandaag verhoord. Ook wordt onderzoek gedaan naar sporen en worden nog getuigen gehoord, waarna de man zal worden voorgeleid aan de officier van justitie.

De verwachting is dat hij zeker tot midden volgende week vastzit gezien de feiten die hij gepleegd heeft. Sintenie: ,,Als hij een conflict had met de school is dit zeker niet de manier om dat op te lossen.’’

Lees ook: Automobilist die school binnenreed in Grootebroek deed dat met opzet

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen