Juf Margo van ICBS Het Zaanplein stopt ermee na 40 jaar onderwijs

Juf Margo nam donderdag afscheid van Het Zaanplein.
© Foto Ella Tilgenkamp
Zaandam

Juf Margo Roozendaal gaat met pensioen. Na veertig jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, waarvan 28,5 jaar op basisschool Het Zaanplein (de voormalige Willibrordschool), is dat welverdiend.

Wie aan juf Margo denkt, denkt aan juf Willie en andersom. „We stonden de volledige 28,5 jaar samen voor de klas”, zegt Roozendaal. „Ik denk niet dat er veel duo’s zijn die het zo lang samen vol hebben gehouden als wij. Zonder haar had ik het niet gered.”

De band die Roozendaal heeft met de school gaat een stuk dieper dan alleen een werkgever. „Ik heb hier zelf ook op de kleuterschool en op de basisschool gezeten”, zegt ze lachend. „Tussendoor heb ik wat jaren op een andere school gewerkt, maar ik loop hier dus meer dan m’n halve leven rond. Het voelt mede daarom heel gek om afscheid te nemen, het is mooi en emotioneel tegelijk. Er worden vandaag zeker wat traantjes gelaten.”

Zonnetje

„Het was wel even spannend hoe het afscheid eruit zou gaan zien”, zegt juf Willie Pullens. Ze heeft uiteraard veel meegedacht over de organisatie. „Ik ben ontzettend blij dat we iets moois hebben kunnen neerzetten voor Margo met alle leerlingen, ondanks de corona. En het is ook nog eens mooi weer.”

Roozendaal wordt behoorlijk in het zonnetje gezet. „Ik had alleen te horen gekregen dat ik hier om tien uur moest zijn. Ik heb net een prachtige optocht van alle leerlingen gezien en heb geen idee wat me de rest van de dag te wachten staat, dat is een grote verrassing. Het enige wat ik weet is dat er ’s middags nog een feest gepland staat met al het personeel’’, zegt ze tussen het openen van haar cadeaus door.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen