Juf Lida en juf Nellie maakten Jozefschool in Medemblik tot een warm nest

Juf Lida en juf Nellie vormden jaren een duo en nemen samen afscheid.
Medemblik

Ervaren, enorm betrokken en op vele fronten gezichtsbepalende leerkrachten. Zo worden Lida Kragt en Nellie Duin genoemd. Samen nemen ze afscheid op de Jozefschool.

Sinds de samenvoeging met kleuterschool het Kwetternest hebben Lida en Nellie, die beiden ruim veertig jaar werkzaam zijn geweest in het onderwijs, altijd samen een duo gevormd op de basisschool in Medemblik. Eerst bij de kleuters en later in groep drie.

,,Bij Lida en Nellie ging het belang en het welzijn van de kinderen altijd voor”, aldus directeur Peter Bouwman. ,,Ze hebben zich enorm ingezet voor het pedagogisch klimaat van de school. Ze wilden altijd alles perfect in orde hebben voor hun groep en de school. En dan keken ze niet op een uurtje extra.” Een vraagbaak over zaken uit het verleden van de school, noemt hij het tweetal. Hadden collega’s voor een bepaald thema materialen nodig, dan wisten Lida en Nellie die altijd wel ergens op te duikelen.

Betrokkenheid

Bouwman roemt hen om hun grote betrokkenheid en bijzondere, jarenlange inzet. Ze hebben volgens hem een groot aandeel gehad in hoe de Jozefschool nu is. ,,Een warm, veilig nest waar oog is voor ieder kind”, aldus de schooldirecteur. ,,We gaan Lida en Nellie erg missen.”

Lees ook: Ook konijn Witje mocht op de klassenfoto bij kleuterjuf Anneke. Na 45 jaar neemt zij afscheid op De Meridiaan in Medemblik

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen