Lars neemt vier miljoen bierdoppen mee en steunt hiermee het Diabetesfonds [video]

Lars Bouwmeester (13) bij het verzamelen van de doppen.
© Foto aangeleverd
Ursem

Vier miljoen bierdoppen op transport, van Ursem naar Warmenhuizen. Geen alledaagse klus.

Voor Lars Bouwmeester (13) was het ook een hele belevenis. John de Boer uit Ursem spaarde in dertig jaar tijd twee volle kuubkisten bij elkaar en had er wilde plannen mee. Hij wilde er mee in het Guinness Book of Records en er zelfs een weg mee aanleggen van zijn woonadres naar het Waagplein in Alkmaar. Alles bleef bij fantasieën.

Ursemmer John de Boer bovenop zijn kuubkist met vier miljoen bierdoppen.
© Foto Marcel Rob

Diabetespatiënt

Totdat Annelies Bouwmeester uit Obdam er lucht van kreeg. Haar zoon Lars is diabetespatiënt en die spaart bierdoppen voor het Diabetesfonds dat de bierdoppen beloond ziet met geld voor onderzoek. Ze stuurde John de Boer een appje en die stemde er direct mee in.

,,Op deze manier doe ik er toch nog iets nuttigs mee’’, was zijn eerste reactie. Afgelopen week schoof er een reusachtige vrachtwagencombinatie voor in Ursem en dook er prompt ook nog een vorkheftruck op om de bijzondere lading mee te nemen. De bierdoppen zijn naar de opslag in Warmenhuizen vervoerd. Daar verzamelt André Mosch nog meer bierdoppen die vanuit Noord-Holland toestromen voor het Diabetesfonds.

Lees ook: Vier miljoen bierdoppen in Ursem, wat moet je ermee? Na 30 jaar sparen, komt diabetespatiënt Lars Bouwmeester met de oplossing [video]

Lars Bouwmeester is er verguld mee. Trots poseerde hij samen met John de Boer bij de kisten vol bierdoppen. Of het er vier miljoen zijn? Zal best. Tijdens het transport ging geen dopje verloren. Toen er enkele dopjes gemorst werden in Warmenhuizen, was Lars er als de kippen bij deze exemplaren netjes op te ruimen en in de big bags te deponeren. Voor John de Boer dreigt een grote leegte nu zijn doppencollectie is opgeruimd. Toch spaart hij gewoon door. Nu voor het Diabetesfonds. ,,Iedereen kan gewoon doppen bij me inleveren.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen