Curator bevestigt doorstart Hotel Marktstad in Schagen. Pandeigenaar Goudsblom nu ook eigenaar van hotel en restaurant. ’Hij moet er een succes van maken’ [update]

Hotel Marktstad ging in februari open. Niet veel later werd het hotel failliet verklaard.
© Archieffoto Marc Moussault
Schagen

Hotel Marktstad maakt een doorstart. Curator Guido de Wit bevestigt dat pandeigenaar Paul Goudsblom de schulden afkoopt van Markt 22, de besloten vennootschap van hotelier Ivan Louer, die failliet is gegaan.

Goudsblom wordt daardoor naast pandeigenaar ook exploitant van het hotelgedeelte. Curator De Wit wil donderdag aan het begin van de middag berichten over een doorstart nog niet bevestigen.

Hij belooft later terug te bellen en doet dat iets na zeven uur in de avond. ,,Ik rij net weg uit Schagen en kan bevestigen dat er een doorstart komt.’’ Een verdere toelichting op de gesloten overeenkomst wil De Wit niet geven, hij verwijst voor commentaar naar Goudsblom. ,,Het is nu aan hem, hij moet er een succes van gaan maken.’’

Makelaar

De makelaar uit Warmenhuizen is donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar: hij neemt de telefoon niet op. Ook op eerdere telefoontjes komt geen reactie.

Verschillende bronnen melden dat het hotel alsnog zal worden gerund door Ivan Louer. Niet als zelfstandig ondernemer, maar als bedrijfsleider in dienst van Goudsblom.

Personeelsleden die in het hotel/restaurant werkten toen dat wegens geldgebrek de deuren moest sluiten, zouden zijn ingelicht dat ze binnenkort weer aan het werk kunnen.

Historie

Horecaondernemer Ivan Louer is donderdagmiddag uiterst kort van stof. ,,Ik weet nergens van.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

Hotel Marktstad kent nu al een bewogen historie. Het complex waar voorheen het beroemde hotel Igesz zat, opende in februari de deuren na een forse verbouwing en uitbreiding die in totaal negen maanden duurde.

Snel na de opening moesten de deuren weer dicht, omdat toen het coronavirus uitbrak. Kort daarop ging het hotel failliet.

(Tekst gaat door onder de foto)

Uit het eerste financiële verslag van de curator bleek dat de hotel-bv Markt 22 een schuld had van een miljoen euro. Het bedrijf wankelde al en kreeg door de sluiting in verband met corona het laatste zetje. Naar verluidt heeft Goudsblom nu de schulden van de failliete BV Markt 22 afgekocht voor een half miljoen euro. Curator De Wit wil niet ingaan op bedragen. ,,Die komen uiteindelijk allemaal wel in mijn verslag te staan.’’

Bedrijven

Gevreesd wordt dat lang niet alle schuldeisers betaald kunnen krijgen. Diverse bedrijven die meewerkten aan de verbouwing van Hotel Marktstad hebben nog geld tegoed van Markt 22.

(Tekst gaat door onder de foto)

Schildersbedrijf Jac Vink gooide begin mei de knuppel in het hoenderhok, door het zogeheten retentierecht toe te passen. Het bedrijf liet Hotel Marktstad afgrendelen met hekken, om zo af te dwingen dat een niet betaalde rekening voor schilderwerk tijdens de verbouwing alsnog werd voldaan. Het zou gaan om een bedrag van meer dan honderdduizend euro.

Wanneer het hotel, dat 68 kamers heeft en luxe is ingericht, weer gaat draaien is niet bekend.

Lees ook: Met Hotel Marktstad in Schagen ging het al in de aanloop naar de opening bergafwaarts. Bij het faillissement was er voor bijna een miljoen euro aan openstaande rekeningen

Lees ook: Reconstructie: metamorfose aan de Markt 22 in Schagen met fatale afloop voor Hotel Marktstad

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.