Meester Henri neemt afscheid op De Hoeksteen: ’Heel bijzonder dat meer dan tweeduizend ouders hun kind aan mij hebben toevertrouwd’

Henri Stouten neemt met een traktatie afscheid van zijn leerlingen.
Enkhuizen

Met voor ieder kind uit zijn beide klassen op de Hoeksteen in Enkhuizen een knijpballetje en wat lekkers nam Henri Stouten deze week na 42 jaar afscheid van het onderwijs.

De oorspronkelijk uit Geertruidenberg afkomstige Henri Stouten begon in 1977 als onderwijzer in Brabant. Via de Montessorischool in Enkhuizen en Alkmaar kwam hij 23 jaar geleden op De Hoeksteen terecht.

Op de basisschool in Enkhuizen had hij als laatste, elk een dag in de week, groep 3/4 en groep 7/8 onder zijn hoede. In totaal heeft meester Henri de afgelopen 42 jaar meer dan duizend leerlingen in de klas gehad.

Drive

,,De omgang met de kinderen, het begeleiden, leerstof overbrengen, mooie verhalen vertellen, het beste uit ieder kind naar boven halen”, somt de 64-jarige onderwijzer op. ,,Dat is altijd mijn drive geweest om in het onderwijs te blijven werken. Ik blijf het bijzonder vinden dat meer dan tweeduizend ouders hun kind aan mij hebben toevertrouwd. Ik heb tot het einde toe altijd van de kinderen genoten!”

Lees ook: Ook konijn Witje mocht op de klassenfoto bij kleuterjuf Anneke. Na 45 jaar neemt zij afscheid op De Meridiaan in Medemblik

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen