Clara Wever, de juf van de plantjes en de tuintjes, bleef ook zichzelf ontwikkelen

Juf Carla met haar man tijdens een piratenact in de kleuterklas.
Hoogkarspel

Ze was de juf van de plantjes en de tuintjes. Jarenlang wist Clara Wever de kleuters op de Meester Spigtschool te boeien met alles wat met de natuur te maken heeft. Nu neemt ze afscheid.

De 65-jarige Clara Wever ging in 1992 als kleuterjuf aan de slag op de basisschool in haar woonplaats Hoogkarspel. Daarvoor werkte ze in hetzelfde dorp in het speciaal onderwijs, op de Don Bosco. ,,Ook op de Meester Spigt had Carla in haar groep altijd veel aandacht voor de kinderen die wat meer begeleiding nodig hadden”, vertelt directeur Jack Koomen. ,,Een klasse leerkracht, die met veel energie altijd keek naar wat kinderen wél konden. Van daaruit werkte ze aan de ontwikkeling van het zelfvertrouwen en de verdere begeleiding van de leerlingen.”

Scholing

Daarbij zocht Clara altijd naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. ,,Tot aan het afgelopen jaar bleef zij scholing volgen en zichzelf ontwikkelen”, aldus Koomen. ,,Met steeds als doel het onderwijs zo goed mogelijk aan te bieden. Een kanjer dus, die wij zeker gaan missen.”

Lees ook: Ook konijn Witje mocht op de klassenfoto bij kleuterjuf Anneke. Na 45 jaar neemt zij afscheid op De Meridiaan in Medemblik

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen