Bloesems, bollen en heesters in plaats van asfalt. Schagen wil een kleurexplosie bij het station. Ook om bijen en vlinders te plezieren

De gemeente belooft meer kleur bij het station.
© Illustratie gemeente Schagen.
Schagen

De omgeving van het station in Schagen wordt aangepakt. De boel wordt ’mooier en groener’, aldus de gemeente.

Mensen die met het openbaar vervoer naar Schagen komen zien als ze uitstappen vooral steen en beton.

„Ze zien niet hoe natuurvriendelijk de gemeente Schagen is”, meldt wethouder Hans Heddes. „Ze zien ook niet dat wij een grote bollengemeente zijn. In de omgeving van het station bloeit weinig en is er veel steen en asfalt. Ook bestaan er ’tijdelijke verkeersmaatregelen’ al meer dan acht jaar. Daar gaan we nu verandering in aanbrengen.”

Westzijde

Op 6 juli starten de werkzaamheden om het stationsplein en omgeving mooier en groener te maken. Aan de westzijde van het station en de Spoorlaan begint de vergroeningsactie.

Door op zes plekken stenen of grasstroken weg te halen, wil de gemeente de omgeving groener en mooier maken. . Hier komen bij- en vlindervriendelijke bloeiende bomen, heesters en bloemen.

Bloesem

„Door het toevoegen van blad, bloesem en bollen wordt het station en omgeving groener en meer uitnodigend”, aldus Heddes. Daarnaast knapt de gemeente het trottoir en de rijweg op meerdere plekken op.

De werkzaamheden in de eerste fase lopen van 6 tot en met 17 juli 2020. In het najaar worden bomen, heesters, bloemen en bollen geplant. De weg blijft tijdens de het werk in principe gewoon open.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.