Premium

Beverwijker schaakclub Wijker Toren raakt kopman Hing Ting Lai en hoofdsponsor kwijt: ’Dat is een zware klap’

Op de voorgrond Wijker Toren speler Rick Duijker (met bril) en aan de tafel achter hem speelt team genoot Hing Ting Lai zijn partij.
© Foto Ron Pichel
Beverwijk

De Wijker Toren gaat ‘onthoofd’ het nieuwe seizoen in. Kopman Hing Ting Lai vertrekt na twee seizoenen bij de Beverwijkse schaakclub. De internationaal meester verkast naar schaakclub Purmerend. Gelijkwaardige vervanging voor de 23-jarige Amsterdammer is niet voorhanden, omdat hoofdsponsor JuRo/Unirek ermee stopt. Het bedrijf wil zich, in ieder geval voor komend seizoen, meer richten op kernsponsoring en dat betreft handbalclub en EuropaCup-deelnemer VZV in ’t Veld.

,,Dat is een zware klap voor ons”, vertelt voorzitter Hans Wiemering. ,,Maar het is niet de eerste keer dat we dit meemaken. We hadden eerder ook een grote sponsor en op een gegeven moment stopte die ook. Dat is logisch, sponsoring is niet voor eeuwig. In een kleine sport als het schaken is het echter niet eenvoudig om een nieuwe grote sponsor te vinden. Dat lukt incidenteel, maar niet structureel.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.