Beachvolleybalsters Stam en Schoon verrassen in Zaandam [video]

ZAANDAM

De beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben in Zaandam het openingstoernooi van de DELA Eredivisie Beach 2020 gewonnen.

In de finale versloegen ze het als eerste geplaatste duo Sanne Keizer en Madelein Meppelink. In de mannenfinale was het gelegenheidskoppel Stijn van Tilburg en Dirk Boehlé te sterk voor Ricardo Hofman en Erik Nijland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De eredivisie voor beachvolleyballers en beachvolleybalsters ging als eerste competitie in Nederland weer van start, na de uitbraak van het coronavirus.

Keizer en Meppelink, Europees kampioen van 2018, openden het seizoen om 5.24 uur, net na zonsopkomst. "Ik werd tijdens de wedstrijd pas echt wakker", zei Meppelink na de zege.

Het verschil in de finale tussen Stam/Schoon en Keizer/Meppelink werd direct in het begin gemaakt. "Wij hadden echt een soort van flow voor de wedstrijd", vertelde Schoon na afloop. "Het voelde echt als: we gaan ze pakken, het kan en we gaan het doen." Partner Katja Stam vond dat ook: "Ik denk dat wij het begin gewoon heel sterk waren. Energiek begonnen. We bliezen ze direct een beetje omver."

Na afloop van de met 2-0 gewonnen finale bij de mannen wist Van Tilburg direct waar de winst gehaald was. "We voelden ons fit. Ik heb veel getraind, best een redelijke conditie." Gelegenheidspartner Dirk Boehlé vulde hem aan: "Ik denk dat wij echt gretig waren. We waren hier wel met een missie. En dat geeft op een bepaalde manier toch de doorslag."

Het seizoen voor de beachvolleyballers begint normaal gesproken in mei.

Lees ook: Sportwedstrijden mogen weer, primeur is voor Zaandam: midden in de nacht op voor eredivisie beachvolleybal [video]

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen