Belangrijke stap AZ: mannetjesputter Midtsjø tekent bij

Fredrik Midtsjø.
© Foto ANP
Alkmaar

Het heeft even geduurd, maar het is AZ dan toch gelukt om Fredrik Midtsjø langer aan de club te binden. De Noorse middenvelder verlengde zijn contract met een jaar en ligt nu vast tot 2023.

Al rond de jaarwisseling was AZ met Midtsjø in gesprek over een contractverlenging. Op dat moment wilde hij daar nog niet op ingaan. Midtsjø had een contract tot 2022. Dat hij heeft bijgetekend is nog eens een signaal vanuit de clubleiding dat AZ er veel aan gelegen is de selectie zo goed als volledig intact te houden voor het komende seizoen.

Midsjø is inmiddels al drie jaar een belangrijke kracht op het middenveld van AZ. Hij werd in augustus 2017, enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt, overgenomen van Rosenborg BK. Sindsdien speelde hij meer dan honderd wedstrijden voor AZ.

Jonas Svensson

Bij AZ werd Midtsjø herenigd met jeugdvriend Jonas Svensson, die een half jaar eerder naar Alkmaar was gekomen. Midtsjø en Svensson zaten samen jaren bij Rosenborg in de opleiding en daarna bij het eerste elftal.

Ook het contract van Svensson zou AZ graag openbreken en verlengen, maar of de rechtsback dat ziet zitten, is nog de vraag. Svensson heeft een verbintenis tot 2021. Dat betekent dat hij aan het eind van komend seizoen transfervrij is en gratis door een andere club kan worden overgenomen.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen

Video uitgelicht