Zwembad Sijsjesberg in Huizen gaat nu dan echt open, maar de regels zijn streng

Zwembad Sijsjesberg in Huizen is weer open, maar met strikte regels.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Huizen

Eindelijk is het zover. Zwembad Sijsjesberg in Huizen gaat open! Maar dan wel onder heel strikte regels.

Dát het zwembad de deuren weer opent is eigenlijk al een bonus. Eerder was wethouder Roland Boom zeer terughoudend over de kans dat het populaire buitenbad dit seizoen de deuren nog kon openen. Naarmate de coronamaatregelen in rap tempo versoepelden, keerde ook het optimisme terug dat er toch nog gezwommen zou kunnen worden in ’de Sijs’. En met de nodige inspanningen is dat nu ook gelukt.

Wie nu al direct de zwemkleding en handdoeken uit de kast pakt voor een lekker dagje nat vermaak, komt echter van een koude kermis thuis. Zo is het verplicht om van te voren te reserveren. Aan de deur worden geen kaartjes verkocht.

Bovendien zijn er tijdslots ingesteld, waarop bepaalde activiteiten plaatsvinden. En per tijdslot geldt ook een maximum aantal bezoekers. Voor elke activiteit geldt een maximum aantal bezoekers per tijdslot. Vrij zwemmen is alleen voor kinderen tot en met 17 jaar, die een zwemdiploma hebben. Vrij zwemmen voor volwassenen kan onder de huidige regels niet.

Lees ook:

Kan De Sijs nu eindelijk open? Het Huizer buitenbad is er in ieder geval klaar voor!

’De tourniquet bij Sijsjesberg is van het slot’, maar nog geen zekerheid of het zwembad in Huizen ook echt weer open kan

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen