Premium

Een eigen bed and breakfast of je woning opsplitsen? Dat is in Schagen straks in een mum van tijd geregeld. Primeur in gemeenteland: versnelde procedures en overal dezelfde regels

Met het nieuwe omgevingsplan van gemeente Schagen krijgen agrarische bedrijven voortaan probleemloos een vergunning voor huisvesting van arbeidsmigranten in het buitengebied, als dit tot maximaal twintig personen beperkt blijft.
© Foto ANP/Remko de Waal
Schagen

Een bed and breakfast beginnen voor een verblijf van maximaal negen personen? Dat kan voortaan in de gemeente Schagen zonder vergunning. De eigen woning of boerderij opsplitsen om er aparte kamers of een bovenwoning in te maken voor de verhuur? Geen ellenlange geldverslindende procedures van dik tienduizend euro meer nodig: binnen acht weken geregeld.

Het college van Schagen steekt de vlag uit nu het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de nieuwste werkwijze van de gemeente heeft goedgekeurd op het gebied van versnelling van bestemmingsplanwijzigingen. Als eerste gemeente van Nederland welteverstaan.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen