Auto rijdt basisschool binnen tijdens afscheidsfeest groep 8 in Grootebroek [video]

Grootebroek

Een personenauto is woensdagavond basisschool ’t Palet binnengereden in Grootebroek. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De bestuurder is aangehouden. Inmiddels is duidelijk dat hij met opzet de school in reed.

De man reed tegen negen uur ’s avonds met zijn auto zo’n dertig meter door de gang de school in. Hij kwam in de aula van de school tot stilstand. Leerlingen van groep 8 hielden op dat moment hun afscheidsfeest in de sportzaal van de school.

,,Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen’’, vertelt politiewoordvoerder Wendy Boudewijn. ,,De man kon snel door omstanders worden overmeesterd, worden aangehouden en worden overgedragen aan onze agenten die er snel waren. Hij is voor de nacht ingesloten op het politiebureau. Onderzocht wordt of hij dit met opzet heeft gedaan of niet, en of er alcohol in het spel is. Hiervoor worden getuigen gehoord. Ook is onze verkeersdienst bij het onderzoek betrokken.’’

[update 2 juli] Inmiddels is bekend dat de man met opzet de school in is gereden.

De school aan de Verlengde Raadhuislaan werd na het incident ontruimd. De aanwezige leerlingen, ouders en docenten werden opgevangen in een naastgelegen school.

De auto waarmee de man de school in reed, is een rode Renault Clio uit 2002. Over de identiteit van de bestuurder deed de politie woensdagavond laat nog geen mededelingen. Hij wordt donderdag verhoord.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen