Bezwaren van bezorgde omwonenden tegen eenrichtingsverkeer op Thorbeckestraat in Schagen

© Archieffoto Nick Maarsen
Schagen

Er zijn bezwaren ingediend tegen verkeersaanpassingen aan de Thorbeckestraat en Oosterstraat in Schagen. Eenrichtingsverkeer zou de Thorbeckestraat veiliger moeten maken, maar zes omwonenden zijn er niet bij mee en tekenen bezwaar aan.

Verkeerswethouder Hans Heddes in een schriftelijke verklaring: ,,In de Thorbeckestraat wordt bij veel geparkeerde auto’s schade gereden. Deze schade kan niet altijd op de veroorzakers verhaald worden. Om dit te voorkomen en om de straat veiliger te maken voor fietsers hebben wij een voorstel geschreven. Uit het aantal bezwaarschriften blijkt dat een groep aanwonenden niet blij met deze maatregelen zijn.”

Lees ook: Oosterstraat-bewoners naar rechter als er eenrichtingsverkeer komt: ’Gemeente Schagen is nu echt gek geworden’

De bezwaren worden besproken in een onafhankelijke hoorcommissie, waarbij de gemeente en de bezwaarmakers hun standpunten nog kunnen toelichten. De datum voor deze hoorzitting moet nog worden bepaald. Afhankelijk van de uitkomst van deze hoorzitting wordt of verder gegaan met de voorbereiding van het project of wordt verder geprocedeerd.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.