De Groene Afslag krijgt kans om Poort te worden van nieuw te bouwen buurtschap Crailo

Vijf burgemeesters van omliggende gemeentes openden op 14 februari 2019 de Groene Afslag.
© STUDIO KASTERMANS
Laren

GEM Crailo, de ontwikkelaar van het nieuw te bouwen buurtschap langs de A1, en de Groene Afslag hebben een intentieverklaring ondertekend.

De Groene Afslag, circulair en groen ontmoetingsentrum, gevestigd in een van de oude kazernes op het vroegere legerterrein, kan daardoor mogelijk de Groene Poort voor het duurzame buurtschap Crailo worden.

Lucas Mol, oprichter van de Groene Afslag: „GEM Crailo heeft ons deze kans gegeven en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het is de bedoeling dat ik voor het eind van het jaar met een plan kom. Daar gaan we ermee in overleg met GEM Crailo en als er dan een definitief ontwerp zou komen, moeten de gemeenteraden van Hilversum, Gooise Meren en Laren het dan nog goedkeuren. Er is nog niets zeker, maar de intentie is er en dat is al heel fijn.”

Buurtschap Crailo moet een duurzame en toekomstbestendige wijk worden met een voorbeeldfunctie. De uitgangspunten van de Groene Afslag sluiten daar naadloos bij aan. Mol had in eerste instantie van de drie gemeentes die Crailo ’bezitten’ een tijdelijk onderkomen mogen creëren, waarin hij tot het eind van dit jaar zijn visie kon uitdragen. Nu is de kans toegenomen dat de Groene Afslag permanent wordt.

Mol heeft al plannen voor uitbreiding, onder meer de oprichting van een ’School of Change’, een kenniscentrum over nieuwe, andere economieën. „We willen meer inspireren en nieuwe ideeën uitdragen, niet alleen zalen verhuren aan ideologische bedrijven. En straks willen we een bindende factor zijn in de nieuwe wijk.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen