Politieonderzoek naar beroving van veertienjarig meisje in Den Helder is in volle gang. Nog geen aanhoudingen

Den Helder

Het onderzoek van de politie naar de straatroof zaterdagavond in de buurt van een rotonde aan de Jan Verfailleweg is in volle gang.

Tot een aanhouding heeft dat echter nog niet geleid. „Er hebben zich nog geen nieuwe getuigen gemeld’’, vertelt politiewoordvoerder Willem Gijtenbeek.

Een veertienjarig meisje uit Den Helder werd zaterdagavond in de buurt van de rotonde door twee personen beroofd van haar portemonnee. Beide verdachten, een meisje en jongen, hadden hun gezichten bedekt. Een van hen, vermoedelijk de jongeman, droeg een bivakmuts. Het jonge slachtoffer is een aantal malen getrapt, onder meer in haar rug. Zij is verder niet gewond geraakt.

De vrouwelijke verdachte is ongeveer vijftien jaar oud, ruim 1.70 meter groot en heeft een sportief figuur. Zij droeg een zwarte hoodie met witte Adidas-slippers en zwarte sokken. De jongen wordt rond de zeventien jaar oud geschat en hij is ongeveer 1.80 meter lang. Tijdens de beroving droeg hij Nike Tech fleece-trainingspak en witte Nike Air Force-sportschoenen en hij gebruikte straattaal.

De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben, of informatie over deze straatroof.

Lees ook: Meisje (14) bestolen van portemonnee door leeftijdsgenoten in Den Helder

Meer nieuws uit Den Helder e.o.