Gratis vacatureplatform voor Haarlemmers, voor wie de dagelijkse files zat is

Ben Breedveld en Suzanne Kuijer.
© Foto PR
Haarlem

Iedere Haarlemmer die het zat is elke ochtend in de auto naar het werk buiten de stad te moeten, kan binnenkort terecht op een gratis vacatureplatform. ’Haarlem Werkt’ heeft als doel gemotoriseerd woon-werkverkeer zoveel mogelijk te beperken. Het platform wil plaatselijke werknemers en bedrijven bij elkaar brengen.

Het platform is al actief in elf plaatsen in Nederland. Het begon in 2016 in Montfoort, later gevolgd door onder meer Gouda, Woerden en Leidsche Rijn. Het groot aantal succesvolle matches tussen personeelsleden en bedrijven heeft de onderneming verleid zich ook in Haarlem te presenteren. Tussen nu en twee maanden gaat de site draaien.

Op het platform laten bedrijven en winkeliers hun gegevens achter en - indien aanwezig - vacatures. Volgens initiatiefnemer Ben Breedveld is een lokale werknemer een pre voor een bedrijf. „Omdat ze trouwer zijn en flexibeler inzetbaar. Zo zijn makkelijker afspraken te maken over langer doorwerken of later beginnen.”

Veertig dagen

Voor werklozen of mensen die op zoek zijn naar een andere baan is het platform volgens Breedveld ideaal. „Vaak weten ze niet eens welke bedrijven er in hun stad zijn, laat staan dat ze weten welke vacatures er zijn.” Op de site komen banen voor elk opleidingsniveau. Functies blijven veertig dagen op het platform staan. Daarna wordt het bedrijf benaderd met de vraag of de termijn moet worden verlengd.

Breedveld hoopt bij de start van het Haarlemse platform honderd bedrijven en vijftig vacatures op de site te kunnen zetten. Binnen een jaar moet het aantal banen zijn verviervoudigd. Online marketeer Suzanne Kuijer gaat het lokale platform in Haarlem beheren.

Meer nieuws uit Haarlem