De Eekhoorn richt zaal Koninklijk Theater Carré geheel coronaproof in: zeventig bankjes op 1,5 meter afstand

Een bezoekje aan Carré ziet er voorlopig zo uit.
© Foto Nathan Reinds
Hoorn

De Eekhoorn Dutch Furniture heeft ervoor gezorgd dat Koninklijk Theater Carré in Amsterdam deze woensdag weer op een corona-veilige manier open kan gaan.

Het theater was op zoek naar een passende oplossing voor de zaalopstelling in coronatijd, om bezoek aan voorstellingen weer mogelijk te maken. Onderdeel van de opdracht was voorkomen dat artiesten tegen een half gevulde zaal aan zouden kijken. Het meubelbedrijf uit Hoorn bood uitkomst.

De rode, vaste stoelen in de zaal zijn vervangen door zeventig bankjes met een oudroze kleur. Elk bankje biedt plek aan een à twee personen. De nieuwe zitmeubels staan anderhalve meter uit elkaar en in combinatie met de looproutes die het theater uitzet, wordt voldaan aan de coronamaatregelen.

Jubileum

De Eekhoorn Dutch Furniture produceert en levert meubels aan grootwinkelbedrijven, webshops en speciaalzaken in Europa. Dit jaar viert het bedrijf haar 40-jarig jubileum en opent aan het einde van de zomer een ’experience center’ op het industrieterrein Zevenhuis in Hoorn.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen