Dudok Wonen bouwt 65 duurzame sociale huurappartementen in Anna’s Hoeve. Complex vernoemd naar Gerard Vrolik, de man van Anna

De appartementen komen op het braakliggende stuk links van de berg.
© archieffoto: studio Kastermans
Hilversum

Dudok Wonen gaat pal naast de berg in nieuwbouwwijk Anna’s Hoeve in Hilversum 65 appartementen bouwen. Het gaat om woningen in de sociale huursector. Deze week tekenden de gemeente en woningcorporatie de koopovereenkomst voor de grond.

Het ontwerp van architectenbureau Theo Verburg Architecten, bestaat uit twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een loopbrug. De gebouwen zijn drie en vier verdiepingen hoog. Er komen 66 parkeerplaatsen rondom de appartementen. Het project wordt gasloos en krijgt zonnepanelen en een duurzaam verwarmings- en koelsysteem.

De woonoppervlakten van de appartementen zijn tussen de 59 en 83 vierkante meter. Alle appartementen hebben een berging en een balkon of tuin. De bouw van de 65 appartementen draagt bij aan de ambitie van het college om in deze collegeperiode duizend woningen te realiseren.

Arno Scheepers, als Hilversumse wethouder verantwoordelijk voor de grondexploitatie van Anna’s Hoeve is trots dat er weer nieuwe sociale huurwoningen in de mediastad bijkomen. ,,Anna’s Hoeve is enorm diverse en bijzonder wijk en daar passen deze nieuwe woningen perfect bij.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Gerardus Vrolik, echtgenoot van Anna naar wie de wijk vernoemd is.
© Foto: mediahuis

Gerardus Vrolik

Dudok Wonen heeft voor het complex gekozen voor een naam met lokale historie: Vrolik. Naar Gerardus Vrolik. Hij liet in 1844 een boerderij in het gebied bouwen die vernoemd werd naar zijn vrouw Anna. Het gebied met Anna's Hoeve werd in 1910 gekocht door jonkheer Van Kretschmar van Veen. In 1931 kocht de gemeente Hilversum het flink verwilderde terrein waar nu nieuwbouwwijk Anna's Hoeve steeds meer vorm krijgt.

In de nieuwe wijk zijn inmiddels zo’n 280 woningen opgeleverd en bewoond. In totaal worden in Anna’s Hoeve naar verwachting ongeveer 550 woningen gebouwd. Het exacte aantal is afhankelijk van de invulling van de laatste bouwvelden. Daarvan zijn de bouwplannen en het aantal woningen nog niet bekend.

De bouw van complex Vrolik start volgend jaar. Naar verwachting kunnen in 2022 de eerste bewoners hun nieuwe woningen betrekken.

Meer nieuws uit Gooi