Woonzorggroep Samen heft beperkingen bezoekregeling op: per 1 juli weer welkom mét anderhalve meter

Op Moederdag werden met hoogwerkers familieleden van bewoners van Magnushof naar de bovenste etage getild. Vanaf nu kan iedereen weer via de normale ingang op bezoek komen.
© Archieffoto Marc Moussault
Schagen

Alle deuren van de locaties van Woonzorggroep Samen gaan weer open. Hiermee worden de beperkingen aangaande de bezoekregeling opgeheven. Waar de afgelopen weken een vast bezoekrooster en een maximaal aantal bezoekers per bewoner werd gehanteerd, komt dit te vervallen.

Caroline Beentjes, raad van bestuur, legt uit: ,,Al langere tijd horen en zien we dat zowel bij onze bewoners als hun naasten steeds meer behoefte kwam aan verdere versoepeling. We zijn dan ook verheugd dat de minister heeft aangekondigd dat de beperkingen opgeheven kunnen worden. Bij een aantal locaties was het mogelijk om dit per direct in te laten gaan, bij andere locaties vergt dit meer maatwerk.’’

Zandstee en Magnushof

Zo is zorgcentrum Zandstee in ’t Zand afgelopen weekend al onbeperkt open gegaan voor bezoekers en was dit maandag het geval in verpleeghuis Magnushof. Beentjes: ,,Ik heb het complete overzicht van alle twintig locaties niet paraat, maar zeker is dat vanaf woensdag 1 juli alle locaties weer open zijn voor bezoek.’’

’Anderhalve’ blijft

Beentjes benadrukt dat iedereen zich uiteraard wel moet blijven houden aan de anderhalve meter afstand. ,,Per locatie zijn de omstandigheden verschillend, waardoor het op de ene locatie eenvoudiger is om die anderhalve meter afstand van elkaar te houden, dan op de andere. Ook blijven we, ondanks het loslaten van de beperkingen, vanuit de overheid wel de verplichting houden om al het bezoek te registreren. In overleg met de lokale bewonersraden zijn we aan het werk om dit per locatie op een veilige manier rond te krijgen.”

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.