Politiewagen crasht bij ’t Zand tijdens achtervolging, vluchtende automobilist toch gepakt [update]

© Foto Glocal Media
© Foto Glocal Media
© Foto Glocal Media
© Foto Glocal Media
1/4
’t ZAND

Een politiewagen is zondagavond gecrasht na een achtervolging door ’t Zand. Een 28-jarige bewoner uit die plaats kon uiteindelijk worden aangehouden.

Een agente hield in de Sint Jozefstraat de automobilist staande en sprak hem aan op zijn agressieve rijgedrag. ,,Terwijl een agente met één voet nog in de deuropening van de auto stond, gaf de bestuurder ineens veel gas en reed weg. De politieagente wist gelukkig nog net op tijd los komen van het voertuig en kon ernstig letsel voorkomen”, meldt de politie.

De vluchtende man reed met hoge snelheid door de buurt. De achtervolgende politieauto raakte in een bocht in de slip en botste vervolgens op een betonblok. De politiewagen lag aan de voorkant in de kreukels, maar de inzittenden bleven ongedeerd.

De auto die werd achtervolgd.
© Foto Glocal Media

De voortvluchtige bestuurder wilde zijn auto achterlaten op het parkeerterrein van sportcomplex de Multitreffer aan de Willem ’t Hartstraat, maar hij reed zich klem. Agenten van een andere wagen konden de verdachte overmeesteren en brachten hem naar een cellencomplex.

Zowel de politiewagen als de vluchtauto zijn door een berger meegenomen.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.