Premium

’Ik ben van een groots en meeslepend leven naar iets heel kleins gegaan. Toch is mijn leven rijker.’ Voor Sabien Bosman is geluk ultieme vrijheid

Sabien Bosman: ’’Geluk is ultieme vrijheid”.
© Foto Nel Kleverlaan

Waarom doen mensen wat ze doen? Wat maakt mensen gelukkig? En lukt dat ook? Het zijn die vragen die Nel Kleverlaan zich met enige regelmaat stelt. De Alkmaarse psychologe probeert aan de hand van een serie portretten - die om de week worden geplaatst - het antwoord te achterhalen. Deze week op zoek naar het geluk met Sabien Bosman.

Op het balkon van haar bovenwoning staan kweekbakken, aan de ene kant haar zilte proeftuin, daar tegenover eetbare bloemen. Binnen een gigantische fles vers getapt berkensap en likeuren gemaakt van kruiden en bloemen. Op de ruwhouten tafel uitkijkend op een straatje in Den Burg liggen strandvondsten. Het is het leven van Sabien Bosman (56) in een notendop. “Gelukkig heb ik niet veel nodig. Ik hecht niet aan status en als je geen bezit hebt, raak je het ook niet kwijt”, begint de ondernemende cateraar die net terugkomt van een van haar bijbaantjes. “Geluk is het hebben van ultieme vrijheid en die heb ik hier.”

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.