Als coronaregels gelden, dan speel je gewoon de eindmusical op een groter toneel, dus dat doen de groep achters van de Willibrordusschool in Bovenkarspel

Groep 8 van de Willibrordusschool op een ’echt’ toneel met klein publiek.
© foto marcel rob
Bovenkarspel

Het was genieten geblazen, maandagmiddag voor de leerlingen van groep 8 van de Willibrordusschool.

En voor hun publiek, want als de eindmusical vanwege de regels rondom het coronavirus in het water dreigt te vallen, bedenk je gewoon iets anders. Zoals spelen op een écht groot toneel.

Dus zocht zowel de Willibrordus als De Uilenburcht contact met theater Hét Postkantoor in Bovenkarspel. Daar speelde de klas van meester Remco drie keer de musical De Feestplaneet van Carlo Boszhard voor dertig bezoekers in de zaal. Dat is toch wat anders dan de eigen aula.

Live

De zaal was zo ingericht, dat familie bij elkaar aan een tafeltje zat, op gepaste afstand van de rest van het publiek.

We niet live in de zaal aanwezig kon of mocht zijn, kon via live streaming meegenieten.

Bij de Uilenburcht wordt volop geoefend voor de uitvoeringen op woensdag 1 juli, groep 8A van juf Jose, en donderdag 2 juli, groep 8B van juf Atinah. De leerlingen zijn onder de indruk van de zaal, de kleedkamers, het podium. Het maakt het allemaal net even echter, en dus ook spannender. Na 1 juli mogen weer iets meer mensen tegelijk de zaal in, dus komen er ruim vijftig kijken.

Podium

Het Postkantoor is blij om de jeugd op deze manier een podium te kunnen geven, aldus manager Maartje van Kraaij. ,,Wij vinden het hartstikke leuk om te doen, het is bij ons toch rustig en zo kunnen we elkaar een beetje helpen.’’ Dus is de zaal tegen sterk gereduceerd tarief aan de scholen verhuurd.

Parkschouwburg

De Sint Lidwinaschool in Zwaagdijk-Oost zocht het vanwege de coronaregels ook in het grote. De school wist op verschillende manieren voldoende geld in te zamelen om de kinderen van de bovenbouw alsnog een onvergetelijke afscheidsavond te geven.

De bovenbouw gaat op donderdag 2 juli optreden in de Parkschouwburg in Hoorn voor familie en vrienden . Als dat geen spectaculair afscheid van een bijzonder laatste jaar wordt...

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen